På vei mellom Verdal og Steinkjer på Innherred har du valget mellom å kjøre rett fram på E6, eller å kjøre Den Gyldne Omveien på Inderøy. Omveien tar riktignok mer tid, men opplevelsene du får med deg på veien gjør at du neppe vil angre.

Inderøy har et av landets flotteste kulturlandskap, som i samspill med sjøen og det spesielle Inderøylyset har inspirert billedkunstnere og forfattere i mange hundre år.

Den Gyldne Omveien er en spennende reise, full av aktører som tilbyr deg selvlagde produkter av høy kvalitet, innen både kunst, håndverk og lokal mat.

Vi besøker et utvalg av dem og inntar lunsj underveis:

Matopplevelser langs Den Gyldne Omvei

Berg Gård ligger på en høyde i Inderøys kulturlandskap, med blant annet en landhandel slik de var i gamle dager. Gården har også eget slakteri, og i Slakteriloftet spisested kan du få servert maten som lages på gården.

Gangstad Gårdsysteri lager prisbelønt ost og iskrem av gårdens ferske kumelk. På gården er det egen gårdsbutikk, og om sommeren kan du nyte en kopp kaffe og deres lokale iskrem på tunet eller i kårstua.

Rødbrygga er et spisested som ligger i ei nedlagt brygge fra 1868. Her kan du nyte en internasjonal meny akkompagnert av tidevannsstrømmen rett utenfor vinduet.

Gårdsbutikken Gulburet (Facebookside) har et spennende utvalg av gårdsmatprodukter, lokal historie og håndverk. Gårdens kulturminner og bygdekokkenes oppskrifter gir grunnlag for gode opplevelser, alt med inspirasjon fra ny og gammel tid.

Husfrua Gårdshotell ligger like ved minnesmerket til Aasmund Olavsson Vinje, og er ei sjarmerende trønderlån som ble flyttet til gården vår i 2008. På Husfrua kan du spise godt, nyte utsikten, oppleve nærheten til dyra på gården og la ungene leke.

Jægtvolden Fjordhotel ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser. I nærområdet finnes mange muligheter for aktiviteter, alt fra naturopplevelser til fantastiske matopplevelser.

Øyna er et særegent spisested på taket av Inderøy. Her kan du nyte et lokalt måltid med panoramautsikt over Trondheimsfjorden. Tilbyr aktiviteter for store og små, som fotballgolf, sandlek og natursti – og salg av gårdsmat i tillegg til kokkens fristelser.

Strømnes overnatting & servering er et sted fra en annen tid, med en annen rytme. Det er sjarmerende, litt skjevt og totalt uhipt. Strømnes er vakkert plassert med nydelig utsikt mot Trondheimsfjorden. Fiskemuligheter og flotte turområder i alle himmelretninger.

Avreise: etter nærmere avtale   

Tidspunkt: avtales nærmere.
Maks antall : 45
Turen inkluderer: Drømmebuss, sjåfør, reiseleder og lunsj
Søknadsfrist: 31.mai 2020