Blogg

På tur med Byåsen Menighet

Det å glede andre er en stor glede i seg selv. Når man i tillegg virkelig SER og OPPLEVER gleden andre utstråler gjennom smil og latter, ord og kroppsspråk, gir det mening. Pay it forward er det noe som heter.  Gi av deg selv, uten å forvente noe tilbake – men heller håpe at det man gir, blir videreført. Drømmebussen gir oss mulighet til å gi andre mennesker gode opplevelser og minner en kan ta med seg på veien.

Hege og Else Karin var på tur med Byåsen Menighet en nydelig tirsdag i oktober. Diakonen i menigheten hadde sendt inn en søknad til Drømmebuss-fondet med et aldri så lite ønske om å få lov å invitere medlemmer av menigheten med på tur. De er flinke til selv å arrangere hyggestunder i form av julemiddag, vårtur, hyggestund med gjest – og bryr seg om særlig den eldre garden av menigheten. En ekstra høsttur hadde likevel vært ekstra hyggelig og kjærkommen.

else og hege3

I samarbeid med Nidaros Tours ble det satt opp et fantastisk flott program med besøk på Hjelseng Gård på Stjørdal, Falstadsenteret og Munkeby Hergberge på Levanger. Det ble fulltegnet påmeldingsliste hos Byåsen Menighet temmelig kjapt, de hadde sågar venteliste!

Været var på vår side fra starten av dagen og alle var vi forventnigsfulle til dagens program. Sjåfør for dagen var Petter Monkvik og for noen var gjensynsglede stor da de skulle ombord i bussen – de hadde nemlig vært på tur med ham tidligere.

Hjelseng gård ble vi tatt godt i mot av eier Ola Hjelseng og ble fortalt forhistorien for gården og driften. Imponerende hva en kan få til å skape når motivasjonen er stor. Et nydelig sted hvor det både er kaffebrenneri og ølproduksjon. Allerede etter 3 års drift utvides virksomheten. Nytt storkjøkken og “gårdsbutikk” skal stå ferdig før jul. Planen er å arrangere julemarked medio desember, hvor man får kjøpt både julemat, kaffe, øl og andre småting. Bålpanne og juletre utendørs på tunet vil nok også sette en i skikkelig julestemning.

Vi fikk servert deilig, hjemmebakt brød og salat med kylling og hjemmelaget dressing. Kaffe med vannbakkels til dessert ble det også på oss – og alle var vi gode og mette da vi satte oss i bilen for å kjøre til Falstadsenteret. Her fikk vi omvisning og foredrag om leiren og dens historie. Fra gammelt av var jo dette en skole for vanskeligstilte barn, men under krigen overtok tyskerne bygget og satte opp en fangeleir her. En sterk historie – fra virkeligheten – som vi nok alle har godt av å høre og bli påminnet om.

Bussen svingte innom Falstadskogen og minnesmerket over alle som ble henrettet i skogen – før vi kjørte videre til Levanger og Munkeby Herberge. Her ble vi også tatt godt i mot av Håkon Fiskvik, som fortalte litt om forhistorien for Herberget. Han delte også noen gode historier om pilegrimene som overnatter her på sin vandring inn mot Trondheim.

Det var nydelig dekket opp med hvite duker, blomster og levende lys på bordet – så vi følte oss ordentlig velkommen her. Vi fikk servert skikkelig husmannskost  – saltkjøtt, elgpølse og rotmos-blanding (Potet, kålrabi og gulrotstappe) –  det var virkelig ikke behov for middag på noen av oss etter endt turdag. Kun middagshvil! Før vi satte kursen tilbake til Trondheim og Byåsen kjørte vi innom klosterbutikken – den lå noen få hundre meter fra Munkeby Herberge – og var selvbetjent. Klosteret er kjent for sin gode ost som lages av Munkeby Mariakloster, så når vi var så nære “opphavsstedet” ønsket en del å benytte seg av muligheten til å kjøpe med seg en smakebit eller to.

Vel hjemme igjen takket vi for laget, alle sammen. Alle var enige om at det hadde vært en fantastisk dag, med masse gode opplevelser både for gane og sjel.

 

 

 

 

Med Trofast åpen barnehage til Meråker Adventurepark!

Blandt mange søkere på vår nettside Drømmebussen.no fikk vi bla denne søknaden fra Stiftelsen Kirkens Bymisjon. Vi var ikke i tvil om at dette var et flott formål for vår tur til Meråker Adventurepark.

 

-“Trofast Åpen barnehage er et møtested for småbarnsfamilier på ettermiddagstid. Til oss kommer barn i alderen 0-8 år i følge med sine foreldre/foresatte. Vi treffer mange småbarnsfamilier som ikke har mulighet til å reise noe sted på sommeren, og som heller ikke har økonomi til å ta barna med på dagsturer og opplevelser som kan skape gode sommerminner. De fleste av de familiene vi møter oppholder seg i Trondheim gjennom hele skoleferien, og det kan bli lange og kjedelige dager for både barn og foreldre. Det å ha noen opplevelser å fortelle om på skole og barnehage når ferien er over, oppleves som viktig for barna. Foreldrene har gjerne dårlig samvittighet fordi de ikke har mulighet til å gi barna sine det de ser at andre familier har økonomi til. Vår erfaring er at turer er gode arenaer for å skape felleskap og vennskap, og bygger gode relasjoner både innad i familien, og mellom familier. En dagstur til Rypetoppen vil være en flott erfaring og en god opplevelse for både foreldre og barn.”

SAMSUNG CSC
Bussjåfør Leif er stolt av Drømmebussen

Torsdag 3. august dro Katrine og Pål fra TRAVELNET Reisevarehuset og Leif fra Nidaros Tour til Meråker med barn og voksne fra Trofast Åpen Barnehage . Vi var totalt  44 blide barn og voksne som dro på tur til Rypetoppen Adventurepark i Meråker.

SAMSUNG CSC
Tusen takk til Thon Hotel Nidaros for nydelig frokost!

 

Vi startet dagen med en herlig frokost på Thon Hotel Nidaros og satte oss i bussen til Meråker. Vel framme ble vi møtt av Eirik fra Rypetoppen Adventurepark  som tok godt vare på oss og  delte ut klatreseler til alle som ville klatre. Etter opplæring og klatring i trærne ble det servert grillede pølser og fiskekaker til lunsj.

Etter lunsj var det tid til litt mer klatring før vi satte oss i bussen og dro hjem til Trondheim igjen Vi er utrolige heldige som fikk denne flotte dagen sammen med Åpen trofast barnehage i det flotte været. Tusen takk til Thona Hotel Nidaros for nydelig frokost og Eirik Lerberg på Meråker Adventurepark for veldig god service.

 

Invitasjon med «Drømmebussen»

til Trofast Åpen barnehage, Stiftelsen Kirkens Bymisjon Trondheim
TRAVELNET Reisevarehuset og Nidaros Tours har i samarbeid med
Rypetoppen Adeventurepark gleden av å invitere dere med på tur! 

Program for dagen:
09:00 – Vi møtes til frokost på Thon Hotel Gildevangen i Søndre gate
10:00 – Drømmebussen kjører oss til Rypetoppen Adventurepark i Meråker
Ca 11:00 – 15:00 – vi leker og utfordrer oss.
U
nderveis griller vi til lunsj
15:00 – Drømmebussen kjører oss hjem til Trondheim igjen

Vi håper så mange som mulig ønsker å være med oss på tur

Hilsen Katrine og Pål

Hjertevarm drømmereise

Kunnskapen og engasjementet hos ansatte brukes til å skape glede for andre. Nå kan du nominere andre heldige til nye turer.

TRAVELNET Reisevarehuset og busselskapet Nidaros Tour tar ikke fram sitt samfunnsansvar bare i festtaler. Alle ansatte kan ta i bruk sin fagkunnskap og initiativ til å arrangere «Drømmebussopplevelse» for noen de synes trenger og fortjener det!

Sylviann Sandvik og Elsie Øyan fra TRAVELNET var aldri i tvil.
– Fra Drømmebussen-konseptet dukket opp, var vi bestemt på å gjøre noe for eldre mennesker.

Vi hadde hørt om “Livsglede for eldre”, og at Helse og oppvekst vg1 på Strinda vgs. har elever som tar praksis på sykehjem. -“Jeg har selv en bestemor på over 90 år. Det er ikke så lett når helsa svikter, så jeg vet at mange blir passive og ensomme. Dette ville jeg gjøre noe med!” sier Sylviann.  Hun tok kontakt med helse- og velferdssentrene på Ranheim og Brundalen og de ville veldig gjerne være med.

— Alle måtte komme seg inn og ut av bussen, men ut over det, satte vi ikke begrensninger. Det ble faktisk venteliste – så populært ble initiativet, forteller Sylviann.

Hvor skal vi reise?
Sylviann hadde vært på Tautra én gang, og tenkte det kunne være et passende reisemål. Når ansatte arrangerer «Drømmebuss-reiser», står den ansatte for hele organiseringen. Denne gangen i tett samarbeid med lærer Frøydis Valstad og Berit Eriksen fra Strinda vgs samt personalet ved de to sykehjemmene.

—Vi valgte å kjøre gamle E6, slik at det ble mer å se på, vi hadde en stopp i Fættenfjorden for en kafferast før vi kjørte til Tautra, forteller hun videre. Ved klosterruinene ble det tid til å se seg om, og mange var der for første gang.

Klostergården spanderte nydelig mat, og ansatte ved sykehjemmet la merke til at flere spiste mer enn de noen gang hadde gjort. Både maten og stemningen ga matlyst!

En bussjåfør, en bussjåfør….
Sjåføren var en viktig brikke i hele opplevelsen. Smilende, humørfylt og hjelpsom som han var, tok han de eldre med storm.
— Han hjalp til med rullatorer og rullestoler, og bæring der det trengtes. Det ble allsang i bussen, så reisen ble i høyeste grad en viktig del av opplevelsen, sier Sylviann videre.

Flott ungdom.
— Det var rørende å se hvor utrolig flotte ungdommer som var med. Elevene snakket godt med de eldre og tok godt vare på dem, sier hun. Frøydis Valstad er lærer i helse- og oppvekstfag på Strinda videregående skole, og hun opplevde samarbeidet med TRAVELNET og Nidaros Tour som meget vellykket.

IMG_2962.JPG

— Elevene påpekte dessuten hvor stor glede de eldre hadde av både bussturen, maten, samholdet og opplevelsene. Med så mye som skjedde var det lett å finne gode samtaleemner, og elevene følte de kom nærmere de eldre. Vi oppnådde akkurat det som var formålet; økt livsglede, smiler hun.

Flere som fortjener en drømmetur?
Du er ikke avhengig av å kjenne noen i Nidaros Tour eller TRAVELNET for å få en tur med Drømmebussen.

— I tillegg til turer initiert av ansatte, kan hvem som helst søke om å få en gratis reise for en gruppe eller organisasjon. Gå inn å søk på http://www.drømmebussen.no oppfordrer Sylviann Sandvik.

pål-bk

 

 

Med Hegratunet til alpinbakken i Meråker!

Drømmebussen er et samarbeid mellom TRAVELNET Reisevarehuset og Nidaros Tour for å GLEDE andre i vårt nærmiljø.

Etter en søknad fra Hegratunet Flyktningmottak besluttet vi å gi guttene i Hegra en dag med bussen vår. Guttene har ikke fått svar om de får bli i Norge eller ikke, så en dag bort fra de faste rammene og med mye friskluft, ski og moro, viste seg å bli en veldig flott dag for gutta.

Lisbet, Trude og Åshild fra TRAVELNET var dagens vertinner.

Program for dagen:

Onsdag 25.januar dro Lisbet, Trude og Åshild fra TRAVELNET Reisevarehuset og Per Inge fra Nidaros Tour til Meråker med unge, enslige asylsøkere fra Hegratunet flyktningemottak.   Vi var totalt 40 stykk, inkludert lærer, studenter og ansatte fra mottaket.

 Gutta ble hentet kl.10.00 for en halvdagstur til Meråker Alpinsenter. Det ble servering av kaffe, te og sjokoladekake på vei oppover.
Vel framme på Meråker Alpinsenter ble vi møtt av 3 trivelige karer som hjalp til med å finne fram til rette sko- og skistørrelser. De fleste hadde ikke stått på ski tidligere, men det var absolutt ingen hinder.

Etter å ha kommet seg fram til skitrekket, så var det full fart ned, og så ny tur opp. Flere knall og fall både på vei opp heisen og ned bakken, men makan til stå-på vilje og aktive gutter som ikke ga opp, skal du lete lenge etter.Vi som var med fikk trim også, med å dytte på og hjelpe alle på føttene igjen etter fall.

 

En fin dag på jobb!

Rødlette kinn, blide fjes – kalde fingre og slitne og takknemlige gutter. Det er flott å være ansatt i en bedrift som ønsker å GLEDE andre.

Kara på alpinsenteret stilte også opp med scooter, slik at gutta fikk sitte på hver sin gang i full fart opp og ned bakkene.Stor jubel!

Det ble servert kyllingbaguetter og varm kakao i den oppvarmede gamma på alpinsenteret, og så var det opp i bakken igjen. Enkelte var så ivrige at vi tilslutt måtte skru av skitrekket for å få de med hjem til Hegra. En super dag med høflige og glade gutter fra 14 – 17 år som virkelig fikk ut litt energi denne dagen.

 

 

 

Vår første tur med Drømmebussen!

 

marianne_wiberg_977923.10 gikk vår første tur med Drømmebussen initiert av Marianne Wiberg, senior reisekonsulent og bookingsjef på Tallink Silja hos TRAVELNET Reisevarehuset.

Marianne ønsket å invitere Vardesenteret ved St.Olav hospital på sin tur og forteller her hvorfor:

Vardesentrene er etablert av Kreftforeningen og helseforetakene, og har som formål å være møteplasser for kreftpasienter og pårørende med aktiviteter som fremmer livskvalitet, velvære og mestring.
«Min kontaktperson, Espen Høe, jobber som frivillig ved Treffpunkt. Treffpunkt er ett tilbud for barn 6-16 år som er pårørende til kreftpasienter – familie eller en god venn. De arrangerer sosiale sammenkomster hver tredje uke.

Sammen med Per Inge Aagård fra Nidaros Tours fant vi ut at dette var noen vi ville GLEDE med å tilby vår Drømmebuss. Jeg har selv vært pårørende til en kreftsyk mor som ble rammet av brystkreft. Jeg støtter kreftforeningen og jeg beundrer Espen Høe og de frivillige som stiller opp og bryr seg om andre. Takket være Rosenborg Ballklubb og Scandic Lerkendal kan vi gi barna en dag fylt med glede og opplevelse – ett avbrekk fra hverdagen,” sier Marianne Wiberg.

 

 

Søndag 23.10 skjer det!

Vi kan med glede og stolthet fortelle at  26 barn og 7 frivillige har meldte sin ankomst på søndagens kamp på Lerkendal mellom RBK og ODD.

Rosenborg Ballklubb ved Bjørn Skjæran og Scandic Lerkendal ved Line Vikrem byr på kampbilletter og tacobuffet.  Programmet er som følger:

Kl 1545 oppmøte Vardesenteret
Kl 1600 avgang Vardesenteret m Drømmebussen
Kl 1630 tacobuffet Scandic Lerkendal – inkl info om dagens kamp v ? og utlodding av signert RBK skjorte
Kl 1800 kamp RBK-ODD
Kl 2030 ankomst Vardesenteret

Stor stas var det da Micke Dorsin kom og delte ut en signert Rosenborg skjorte til en av deltagerne.
Mellom munnfuller av taco og cola ble det tatt selfier av Micke og barna og stemningen var stigende frem til kampstart.
Selv om det ble tap mot Odd og det er over 2 år siden Rosenborg tapte på hjemmebane i serien var det allikevel en hyggelig kveld.

.

drommebussen

Per Inge Aagård fra Nidaros Tour må vel være bussjåføren alle synger om i sangen:
-“En bussjåfør en bussjåfør, det er en mann med godt humør”… Latteren sitter løst hos denne karen. Her foran Drømmebussen på Lerkendal stadion.