På tur med Byåsen Menighet

Det å glede andre er en stor glede i seg selv. Når man i tillegg virkelig SER og OPPLEVER gleden andre utstråler gjennom smil og latter, ord og kroppsspråk, gir det mening. Pay it forward er det noe som heter.  Gi av deg selv, uten å forvente noe tilbake – men heller håpe at det man gir, blir videreført. Drømmebussen gir oss mulighet til å gi andre mennesker gode opplevelser og minner en kan ta med seg på veien.

Hege og Else Karin var på tur med Byåsen Menighet en nydelig tirsdag i oktober. Diakonen i menigheten hadde sendt inn en søknad til Drømmebuss-fondet med et aldri så lite ønske om å få lov å invitere medlemmer av menigheten med på tur. De er flinke til selv å arrangere hyggestunder i form av julemiddag, vårtur, hyggestund med gjest – og bryr seg om særlig den eldre garden av menigheten. En ekstra høsttur hadde likevel vært ekstra hyggelig og kjærkommen.

else og hege3

I samarbeid med Nidaros Tours ble det satt opp et fantastisk flott program med besøk på Hjelseng Gård på Stjørdal, Falstadsenteret og Munkeby Hergberge på Levanger. Det ble fulltegnet påmeldingsliste hos Byåsen Menighet temmelig kjapt, de hadde sågar venteliste!

Været var på vår side fra starten av dagen og alle var vi forventnigsfulle til dagens program. Sjåfør for dagen var Petter Monkvik og for noen var gjensynsglede stor da de skulle ombord i bussen – de hadde nemlig vært på tur med ham tidligere.

Hjelseng gård ble vi tatt godt i mot av eier Ola Hjelseng og ble fortalt forhistorien for gården og driften. Imponerende hva en kan få til å skape når motivasjonen er stor. Et nydelig sted hvor det både er kaffebrenneri og ølproduksjon. Allerede etter 3 års drift utvides virksomheten. Nytt storkjøkken og “gårdsbutikk” skal stå ferdig før jul. Planen er å arrangere julemarked medio desember, hvor man får kjøpt både julemat, kaffe, øl og andre småting. Bålpanne og juletre utendørs på tunet vil nok også sette en i skikkelig julestemning.

Vi fikk servert deilig, hjemmebakt brød og salat med kylling og hjemmelaget dressing. Kaffe med vannbakkels til dessert ble det også på oss – og alle var vi gode og mette da vi satte oss i bilen for å kjøre til Falstadsenteret. Her fikk vi omvisning og foredrag om leiren og dens historie. Fra gammelt av var jo dette en skole for vanskeligstilte barn, men under krigen overtok tyskerne bygget og satte opp en fangeleir her. En sterk historie – fra virkeligheten – som vi nok alle har godt av å høre og bli påminnet om.

Bussen svingte innom Falstadskogen og minnesmerket over alle som ble henrettet i skogen – før vi kjørte videre til Levanger og Munkeby Herberge. Her ble vi også tatt godt i mot av Håkon Fiskvik, som fortalte litt om forhistorien for Herberget. Han delte også noen gode historier om pilegrimene som overnatter her på sin vandring inn mot Trondheim.

Det var nydelig dekket opp med hvite duker, blomster og levende lys på bordet – så vi følte oss ordentlig velkommen her. Vi fikk servert skikkelig husmannskost  – saltkjøtt, elgpølse og rotmos-blanding (Potet, kålrabi og gulrotstappe) –  det var virkelig ikke behov for middag på noen av oss etter endt turdag. Kun middagshvil! Før vi satte kursen tilbake til Trondheim og Byåsen kjørte vi innom klosterbutikken – den lå noen få hundre meter fra Munkeby Herberge – og var selvbetjent. Klosteret er kjent for sin gode ost som lages av Munkeby Mariakloster, så når vi var så nære “opphavsstedet” ønsket en del å benytte seg av muligheten til å kjøpe med seg en smakebit eller to.

Vel hjemme igjen takket vi for laget, alle sammen. Alle var enige om at det hadde vært en fantastisk dag, med masse gode opplevelser både for gane og sjel.

 

 

 

 

Author: Fruen fra Utleir

Jeg har jobbet på Travelnet Reisevarehuset siden 1995 - fra det forrige århundre, faktisk, om du ser SLIK på det :-) Elsker jobben min - og har lagt min elsk på feriehuset vårt i Mazarron, Spania. Forsøker likevel å holde hjertedøra åpen for andre destinasjoner å besøke...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: