Hjertevarm drømmereise

Kunnskapen og engasjementet hos ansatte brukes til å skape glede for andre. Nå kan du nominere andre heldige til nye turer.

TRAVELNET Reisevarehuset og busselskapet Nidaros Tour tar ikke fram sitt samfunnsansvar bare i festtaler. Alle ansatte kan ta i bruk sin fagkunnskap og initiativ til å arrangere «Drømmebussopplevelse» for noen de synes trenger og fortjener det!

Sylviann Sandvik og Elsie Øyan fra TRAVELNET var aldri i tvil.
– Fra Drømmebussen-konseptet dukket opp, var vi bestemt på å gjøre noe for eldre mennesker.

Vi hadde hørt om “Livsglede for eldre”, og at Helse og oppvekst vg1 på Strinda vgs. har elever som tar praksis på sykehjem. -“Jeg har selv en bestemor på over 90 år. Det er ikke så lett når helsa svikter, så jeg vet at mange blir passive og ensomme. Dette ville jeg gjøre noe med!” sier Sylviann.  Hun tok kontakt med helse- og velferdssentrene på Ranheim og Brundalen og de ville veldig gjerne være med.

— Alle måtte komme seg inn og ut av bussen, men ut over det, satte vi ikke begrensninger. Det ble faktisk venteliste – så populært ble initiativet, forteller Sylviann.

Hvor skal vi reise?
Sylviann hadde vært på Tautra én gang, og tenkte det kunne være et passende reisemål. Når ansatte arrangerer «Drømmebuss-reiser», står den ansatte for hele organiseringen. Denne gangen i tett samarbeid med lærer Frøydis Valstad og Berit Eriksen fra Strinda vgs samt personalet ved de to sykehjemmene.

—Vi valgte å kjøre gamle E6, slik at det ble mer å se på, vi hadde en stopp i Fættenfjorden for en kafferast før vi kjørte til Tautra, forteller hun videre. Ved klosterruinene ble det tid til å se seg om, og mange var der for første gang.

Klostergården spanderte nydelig mat, og ansatte ved sykehjemmet la merke til at flere spiste mer enn de noen gang hadde gjort. Både maten og stemningen ga matlyst!

En bussjåfør, en bussjåfør….
Sjåføren var en viktig brikke i hele opplevelsen. Smilende, humørfylt og hjelpsom som han var, tok han de eldre med storm.
— Han hjalp til med rullatorer og rullestoler, og bæring der det trengtes. Det ble allsang i bussen, så reisen ble i høyeste grad en viktig del av opplevelsen, sier Sylviann videre.

Flott ungdom.
— Det var rørende å se hvor utrolig flotte ungdommer som var med. Elevene snakket godt med de eldre og tok godt vare på dem, sier hun. Frøydis Valstad er lærer i helse- og oppvekstfag på Strinda videregående skole, og hun opplevde samarbeidet med TRAVELNET og Nidaros Tour som meget vellykket.

IMG_2962.JPG

— Elevene påpekte dessuten hvor stor glede de eldre hadde av både bussturen, maten, samholdet og opplevelsene. Med så mye som skjedde var det lett å finne gode samtaleemner, og elevene følte de kom nærmere de eldre. Vi oppnådde akkurat det som var formålet; økt livsglede, smiler hun.

Flere som fortjener en drømmetur?
Du er ikke avhengig av å kjenne noen i Nidaros Tour eller TRAVELNET for å få en tur med Drømmebussen.

— I tillegg til turer initiert av ansatte, kan hvem som helst søke om å få en gratis reise for en gruppe eller organisasjon. Gå inn å søk på http://www.drømmebussen.no oppfordrer Sylviann Sandvik.

pål-bk

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: