Med Hegratunet til alpinbakken i Meråker!

Drømmebussen er et samarbeid mellom TRAVELNET Reisevarehuset og Nidaros Tour for å GLEDE andre i vårt nærmiljø.

Etter en søknad fra Hegratunet Flyktningmottak besluttet vi å gi guttene i Hegra en dag med bussen vår. Guttene har ikke fått svar om de får bli i Norge eller ikke, så en dag bort fra de faste rammene og med mye friskluft, ski og moro, viste seg å bli en veldig flott dag for gutta.

Lisbet, Trude og Åshild fra TRAVELNET var dagens vertinner.

Program for dagen:

Onsdag 25.januar dro Lisbet, Trude og Åshild fra TRAVELNET Reisevarehuset og Per Inge fra Nidaros Tour til Meråker med unge, enslige asylsøkere fra Hegratunet flyktningemottak.   Vi var totalt 40 stykk, inkludert lærer, studenter og ansatte fra mottaket.

 Gutta ble hentet kl.10.00 for en halvdagstur til Meråker Alpinsenter. Det ble servering av kaffe, te og sjokoladekake på vei oppover.
Vel framme på Meråker Alpinsenter ble vi møtt av 3 trivelige karer som hjalp til med å finne fram til rette sko- og skistørrelser. De fleste hadde ikke stått på ski tidligere, men det var absolutt ingen hinder.

Etter å ha kommet seg fram til skitrekket, så var det full fart ned, og så ny tur opp. Flere knall og fall både på vei opp heisen og ned bakken, men makan til stå-på vilje og aktive gutter som ikke ga opp, skal du lete lenge etter.Vi som var med fikk trim også, med å dytte på og hjelpe alle på føttene igjen etter fall.

 

En fin dag på jobb!

Rødlette kinn, blide fjes – kalde fingre og slitne og takknemlige gutter. Det er flott å være ansatt i en bedrift som ønsker å GLEDE andre.

Kara på alpinsenteret stilte også opp med scooter, slik at gutta fikk sitte på hver sin gang i full fart opp og ned bakkene.Stor jubel!

Det ble servert kyllingbaguetter og varm kakao i den oppvarmede gamma på alpinsenteret, og så var det opp i bakken igjen. Enkelte var så ivrige at vi tilslutt måtte skru av skitrekket for å få de med hjem til Hegra. En super dag med høflige og glade gutter fra 14 – 17 år som virkelig fikk ut litt energi denne dagen.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: